Galvenā lapa Projektu aktivitātes ES - ES darba tirgū 2013_10_07_plasak_par_aktivitati

    Nedaudz vairāk par mūsu projekta „ES- Eiropas Savienības darba tirgū”

    aktivitātes „ES jaunieša iespējas un vēlmes darba tirgū

    Limbažu novadā” norisi:)

    Š.g.26. septembrī, biedrības „Mēs - nākotnei!” projekta „ES - ES darba tirgū” ietvaros, projekta darba grupa sadarbībā ar Limbažu novada deputātiem,

    Nodarbinātības valsts aģentūras speciālistiem, jauniešiem darba meklētājiem un interesentiem, organizēja projekta aktivitāti „Eiropas Savienības jaunieša iespējas un vēlmes darba tirgū Limbažu novadā”, kuras laikā projekta darba grupas dalībnieki Sabīne Namniece un Lauma Dūmiņa prezentēja savu projektu. Atbalstot mūsu iniciatīvas, Nodarbinātības valsts aģentūras vadītāja Baiba Boldāne – Platace un speciāliste Ramona Kočāne palīdzēja mums apzināt Limbažu novada jauniešu situāciju nodarbinātības jomā. NVA speciālisti apkopoja informāciju un sagatavoja statistiku, kuru varējām izmantot savā prezentācijā, parādot mūsu projekta tēmas aktualitāti un svarīgumu jauniešiem.
    Ņemot vērā, ka šī bija pirmā projekta aktivitāte, aktivitātes dalībnieki savstarpēji dalījās viedokļiem par jauniešu nodarbinātības iespējām, par citu novadu un reģionu pieredzi sniedzot atbalstu jauniešiem nodarbinātības problēmu risināšanā. Gatavojoties aktivitātei, projekta darba grupa nedaudz apzināja arī citu novadu un reģionu pieredzi jauniešu nodarbinātības jomā, piemēram, Salacgrīvas novada dome, atbalstot jauniešus, piedāvā viņiem iespēju piedalīties projektu (ideju) konkursā, kura ietvaros jaunieši var iegūt finansējumu līdz 2000,00 Ls, lai uzsāktu veidot savu uzņēmumu. Zemgales reģiona pašvaldības, atbalstot skolas vecuma jauniešus, īsteno dažādus projektus un piedāvā jauniešiem iespēju strādāt arī vasarā, tā motivējot jauniešus iegūt darba pieredzi, interesanti, lietderīgi un aktīvi pavadīt brīvo laiku, un protams, nedaudz nopelnīt.
    Projekta prezentācijas laikā jaunieši uzsvēra, ka šī projekta tēma nav izvēlēta tāpat vien, bet tieši tāpēc, ka biedrības mērķis ir rūpēties un īstenot aktivitātes jauniešu labā un to interesēs. Un tā, kā biedrībā darbojas jaunieši, kuri arī sastāv NVA uzskaitē kā darba meklētāji, atbalstot šo un citu novada jauniešu intereses tiek īstenots mūsu projekts.
    Svarīgākie uzdevumi mūsu projekta ietvaros ir iesaistīt jauniešus diskusijās ar novada administrāciju, deputātiem, NVA speciālistiem (26.09.13.), organizēt darba pieredzes aktivitātes (29.11.13.), radošo darbnīcu darbu (3.-5.01.14.), kuru laikā jaunieši turpinās diskusijas ar  deputātiem, speciālistiem, uzņēmējiem, paši izstrādās ierosinājumus nodarbinātības problēmu risināšanai, prezentēs savus ieteikumus novada deputātiem un sabiedrībai (2014.februārī - martā), kā arī popularizēs savu projektu un programmu „Jaunatne darbībā”(2014.aprīlis- maijs), kura nodrošina projekta finansēšanu.
    Mūsu projekta „ES – ES darba tirgū” svarīgākais mērķis ir veicināt novada jauniešu iniciatīvas un līdzdalību problēmu apzināšanā jauniešu nodarbinātības jomā, darbojoties pašiem, sadarbojoties un komunicējot ar Nodarbinātības valsts aģentūras speciālistiem, Limbažu novada pašvaldības deputātiem un speciālistiem, novada jauniešiem un sabiedrību apkopot viedokļus un līdz 2014.gada februārim izstrādāt ieteikumus bezdarba problēmu risināšanai novadā, iesniedzot ieteikumus novada domei. Projekta mērķis nav radīt jaunās darba vietas jauniešiem, bet uzsākt diskusiju par šo problēmu, aktualizēt šo jautājumu pašu jauniešu, novada deputātu un sabiedrības vidū, tā rūpējoties par novada jauniešiem. Svarīgi, lai mūsu vienaudži nemeklētu darba iespējas ārpus valsts robežām, bet paliktu dzīvot savā pagastā, savā novadā un kopā ar citiem novada iedzīvotājiem rūpētos par sava pagasta iedzīvotāju, jauniešu, bērnu dzīves kvalitāti, tā kļūstot par pilnvērtīgiem ES locekļiem.
    Ņemot vēra, ka deputātiem šajā dienā bija ieplānotas vēl citas tikšanās ar novada sabiedrību, jaunieši aicināja deputātus, visus klātesošus, novada jauniešus, sabiedriskās organizācijas, neformālās grupas un pieaugušos iesaistīties novada jauniešu nodarbinātības problēmu apzināšanā arī ārpus šīs aktivitātes. Lai veiksmīgāk analizētu novada jauniešu situāciju nodarbinātības jomā, klātesošie ierosināja, pārdomāti, nesteidzoties katram interesentam veikt SVID analīzi. Ieskicēt esošās „stiprās puses” šī jautājuma risināšanā novadā, analizēt vājās puses un meklēt ieteikumus to risināšanai. Apzināt pastāvošus draudus, un izmantojot arī citu novadu un reģionu politiku jaunatnes jomā, izstrādāt ieteikumus šo draudu mazināšanai. Savus ieteikumus un SVID  ( stiprās puses, vājās puses, iespējas, draudi) analīzes rezultātus projekta darba grupa lūdz iesniegt līdz 2013.gada 15.decembrim elektroniski, nosūtot uz e – pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu .
    Pasākuma laikā biedrības „Mēs – nākotnei!” valdes priekšsēdētāja Ņina Luščenoka uzsvēra, ka 2010.gadā īstenojot SOROSA – FONDS Latvijā finansēto projektu, biedrība, sadarbībā ar novada jauniešiem izstrādāja Limbažu novada jauniešu politikas attīstības programmu, t.sk.  veselības veicināšanas jomā 2010-2013.gadam, kura 2010.gada 25.novembrī tika apstiprināta Limbažu novada domes sēdē. 2010.gadā biedrība organizēja Limbažu novada  1. Jaunatnes konferenci. Katru gadu īsteno aktivitātes, vairākus projektus, tā savu iespēju ietvaros nodrošinot novada jaunatnes programmas īstenošanu. 2011.gadā, nodrošinot jauniešiem informācijas pieejamību jaunatnes jomā biedrība izveidoja Jauniešu informācijas centru. Vēlāk, tā darbības pilnveidošanai, īstenojot LAD finansēto projektu, piesaistīja finansējumu, lai centra pilnvērtīgās darbības nodrošināšanai iegādāties datortehniku, mēbeles jauniešu aktivitāšu un apmācību organizēšanai. Izmantojot biedrības portāla www.meslimbazi.lv iespējas, kura uzturēšanu finansē biedrības biedri maksājot biedru naudu, tiek nodrošināta informācijas pieejamība Limbažu, Alojas, Salacgrīvas un citu novadu un reģionu jauniešiem, citiem interesentiem. Šajā gadā biedrība īsteno vairākus projektus, un kuru mērķis ir atbalstīt un veicināt jauniešu iniciatīvas un līdzdalību lēmumu pieņemšanā, kas ir aktuāli un svarīgi pašiem jauniešiem.
    Projekta darba grupa, biedrība, cer uz jauniešu, jauniešu neformālu grupu, speciālistu, vecāku, novada deputātu un sabiedrības atbalstu novada jauniešu  nodarbinātības jautājuma aktualizēšanā un risināšanā Limbažu novada jauniešu interesēs. Aicinām jauniešus - savus vienaudžus nebūt pasīviem vērotājiem no malas, bet būt aktīviem, ieinteresētiem savu vajadzību un interešu apzināšanā. Pētīt un meklēt atbildes problēmu risināšanai, pašiem iesaistīties lēmumu pieņemšanā novada līmenī un to īstenošanā, jautājumos, kas skar jaunatni, tā pārstāvot un aizstāvot savas tiesības un  intereses. Projekta darba grupa izsaka pateicību Limbažu novada domes deputātiem, Limbažu NVA nodaļas vadībai un speciālistiem par atbalstu projekta aktivitātes sagatavošanā un īstenošanā. 
    Projekta „ES  - ES darba tirgū” darba grupa

    „Šis projekts tiks finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija [paziņojums] atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertas informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.”

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1451778
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 4 viesi