Galvenā lapa Projektu aktivitātes Aktivitāte Mēs > 1 30_12_12_Mes_1_Pale

    Mēs, vairāk par vienu! Pievienojies mums! („Mēs>1”)

    Š.g. 30.novembrī biedrība „Mēs – nākotnei!” ESF finansēta projekta

    „Sociālās atstumtības riskam pakļauto bērnu un jauniešu atbalsta un iekļaujošās izglītības pasākumi Limbažu novadā” ietvaros Pāles pamatskolā organizēja Pāles pagasta jauniešiem aktivitāti „ Mēs>1”.
    Ar lielu interesi gājām skatīties kas nu tur būs, kas būs jādara, vai pratīsim? Diena iesākās ar lielu steigu gatavojoties uzņemt viesus. Lēnā garā kopā noorganizējāmies paliels pulciņš. Sākumā iepazināmies ar Biedrības "Mēs- nākotnei!" biedriem, lai labāk spētu iejusties notiekošajā. Iepazinām arī jauniešus no savas dzīvesvietas, iesaistoties saliedēšanās aktivitātē, ko vadīja Sabīne Namniece. Uzsākot pasākumu projekta vadītāja  Vaira Ābele informēja mūs par projekta aktivitātēm, kas jau notika šajā gadā.
    Lauma Dūmiņa jauniešiem pastāstīja par jauniešu stilu, un ko mēs varētu darīt, lai izskatītos forši un ērti!
    Vēlāk biedrības aktīvisti dalījās pieredzē par savām skolām, kur viņi mācās. Mēs uzzinājām ar ko ir īpaša Limbažu 3.vidusskola, kurā mācās Lauma, Valmieras Profesionālā  vidusskola, kurā Zane apgūst grāmatveža specialitāti. Sabīne dalījās mācību pieredzē Vidzemes augstskolu, jo tur viņa apgūst  politologa profesiju,  savukārt Liene mācās maģistratūrā par finansisti. Māris dalījās savā darba pieredzē darbojoties nevalstiskā organizācijā Valmierā, tagad viņš dzīvo Limbažu novadā, un labprāt iesaistījās biedrībā "Mēs- nākotnei!", kā brīvpratīgais.
    Ņ. Luščenoka, biedrības valdes priekšsēdētāja mums pastāstīja par iespēju darboties dažādos projektos, kurus piedāvā jauniešiem Nodarbinātības valsts aģentūra, u.c.
    Dienas gaitā piedalījāmies radošajās darbnīcās, kurās veidojām maskas, dekorus Ziemassvētkiem, puķes no dažāda papīra - telpu rotāšanai un puķes no auduma, kuras varēsim izmantot gan sev, gan dāvanai mīļajiem cilvēkiem. Radošās darbnīcas vadīja biedrības aktīvisti Lauma Dūmiņa, Liene Aizpuriete, Zane Galīte, Sabīne Namniece, Māris Puķēns un Ņina Luščenoka.
    Mums, jauniešiem diena pagāja ļoti ātri, jo visapkārt bija tik liela rosība, ka pat nepamanījām, kā paskrien laiks un jau pēcpusdiena ir klāt. Lai varētu atpūsties no radošajiem darbiņiem, pa vidu aktivitātēm, Sabīne mums vadīja dažādas spēles, kuras mūs ļoti aizrāva, it sevišķi skaitļu meklēšana lielajā aplī, jo spēlējot šo spēli ļoti bija svarīgs komandas darbs – komandas saliedēšana.  Kad atpūtinājām rokas, tad devāmies pabeigt iesāktos darbiņus. Darbojāmies vēl ar lielāku radošumu un vēlmi darboties visiem kopā. Visa biedrības komanda, kas atbrauca pie mums, bija enerģijas pilna mums iemācīt dažādas lietiņas, knifiņus, un protams, visi bija jauki, jautri, atsaucīgi un izpalīdzīgi, un tāpēc mums bija patiess un liels prieks strādāt viņu vadībā.
    Lai darbiņi nebūtu jādara ar tukšiem vēderiem mums bija sagatavotas gardas pusdienas, tējas galds. Pilni vēderi un vēl jaukā atmosfēra - diena tik tiešām bija izdevusies. Gaisā virmoja tik daudz pozitīvu emociju un prieka, prieks par paveikto un iegūtajām zināšanām, kuras varēsim izmantot arī turpmāk, darbojoties gan skolā, gan nevalstiskās organizācijās, un noteikti patstāvīgā dzīvē.
    Paldies biedrības „ Mēs – nākotnei!” aktīvistiem, par jauno un nezināmo, par mūs – jauniešu iesaistīšanu un iedrošināšanu aktivitāšu darbā, kas palīdzēja mums atvērties, un noticēt tam, ka mēs varam.
    Projekta aktivitāte „ Mēs>1”, deva mums iespēju celt savu pašapziņu, bet biedrības aktīvistu prasme sadarboties ar jauniešiem, uzmundrināt mūs, ļāva saprast, ka mēs - jaunieši esam ļoti svarīgi Pāles pagasta, Limbažu novada un Latvijas valsts sabiedrībai. Attīstot un pilnveidojot savas prasmes un iemaņas, mēs varam būt nopietns palīgs un atbalsts sabiedrībai, kurā mēs dzīvojam, mācāmies, iespējams arī strādāsim, un audzināsim arī savus bērnus.

    Aptaujas rezultāti

    Līga Kārnupe, Pāles pagasta jauniete, aktīviste

     

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1446845
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 3 viesi