Galvenā lapa Projektu aktivitātes Aktivitāte Mēs > 1 06_04_12_Mes_1_Ladezers

    Mēs >1! Pievienojies mums!

    Š.g. 26.martā biedrības „Mēs –nākotnei!” biedri - aktīvisti Dace Tauriņa, Saulcerīte Stepiņa, Monta Teice, Sabīne Namniece, Viesturs Šmits un Ņina Luščenoka  ESF finansētā projekta „Sociālās atstumtības riskam pakļauto bērnu un jauniešu atbalsta un iekļaujošās izglītības pasākumi Limbažu novadā” ietvaros Limbažu pagasta jauniešiem Lādezera pamatskolā organizēja aktivitāti „Mēs>1”.

    Aktivitātē bija aicināti piedalīties Limbažu pagasta jaunieši. Lai jauniešus uzaicinātu uz aktivitāti,  biedrība  sadarbojas ar Limbažu pagasta Sociālā dienesta speciālistiem un ar Lādezera pamatskolas direktori Taigu Plitnieci, kuri sniedza ziņas par jauniešu mērķauditoriju.  Vēlāk, biedrības biedri telefoniski sazinājās ar jauniešiem un aicināja viņus uz pasākumu.  Bija liels prieks, skolas zālē pasākuma laikā ieraudzījām tuvu 50 jauniešu, t.sk., 9 jauniešus, kuri jau vairāku gadu garumā nemācās un nestrādā.
    Pasākuma sākumā jauniešus uzrunāja Lādezera pamatskolas direktore Taiga Plitniece, projekta vadītāja Vaira Ābele  un  biedrības „Mēs – nākotnei!” valdes priekšsēdētāja, kuri  pasākuma dalībniekus informēja par projekta mērķiem un uzdevumiem, kā arī, pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar biedrības komandu, kura arī īstenoja šo pasākumu.  Lai jaunieši kļūtu drosmīgāki, biedrības aktīvisti vienaudžus iesaistīja dažādās aktivitātēs, saliedēšanas spēlēs, radošo darbnīcu darbā, dalījās darba pieredzē darbojoties biedrībā, prezentēja materiālus no  biedrības  īstenotiem projektiem,  aicināja pašus jauniešus apzināt savas  vēlmes un iespējas darboties pulciņos, interešu grupās, un savu pieredzi prezentēt vienaudžiem.
    Turpinot pasākuma  darbu,  Monta Teice piedāvāja jauniešiem iespēju apgūt  perļošanas  pamata prasmes un izveidot sev rotu, Saulcerīte Stepiņa mācīja bērniem un jauniešiem floristikas noslēpumus,  un kopā ar viņiem veidoja Lieldienu noformēšanas dekorus un dāvanas māmiņām Māmiņas dienā. Dace Tauriņa piedāvāja dalībniekiem iespēju „izteikties mākslā”.  Viņa, kopā ar bērniem veidoja spēļu veidošanas aprakstus un  katrai komandai bija jāizveido sava spēle. Tad, pārdalot pienākumus, komandas ķeras pie pamatdarba – koka kluču apgleznošanas.  Praktiskā darbošanās ar krāsām patika visiem, pat neskatoties uz to,  ka bija nedaudz apgleznotas jauno mākslinieku  gan rokas, gan drēbes. ”  
    Pēc aktīvas darbības darbnīcās, Sabīne Namniece prezentēja biedrību, projektos, informēja jauniešus par iespēju darboties pašiem  sabiedriskās organizācijās, projektos, protams,  iespēju pašiem tos arī rakstīt.  Jau diskusijas laikā, daži jaunieši izteica vēlmi darboties biedrībā,  bet pēc dažām dienām,  2 no jauniešiem izteica vēlmi iesaistīties biedrības darbā, kā brīvprātīgie.
    Diemžēl pasākuma laiks bija ierobežots, skolēnus ārpus skolas gaidīja autobuss, tāpēc nedaudz tika „saraustīta” nodarbība „Komunikācija ar sevi caur savu ķermeni”, kuru vadīja geštaltpraktiķis  Visturs Šmits.  Ņemot vērā jauniešu aktīvu dalību nodarbībā, vēlmi turpināt iesākto, nekas cits neatlika, ka bija jāvienojas ar jauniešiem  novadīt viņiem vēl kādu nodarbību jau tuvākā laikā.

    Biedrības „Mēs- nākotnei!” vārdā sirsnīgs paldies: Limbažu pagasta Sociālā dienesta speciālistiem par atbalstu pasākuma mērķauditorijas piesaistē, Lādezera pamatskolas kolektīvam un personīgi skolas direktorei Taigai Plitniecei par viesmīlību, atbalstu un palīdzību aktivitātes „Mēs>1” organizēšanā Limbažu pagasta jauniešiem,  kā arī visu pasākuma dalībnieku vārdā, īpašs paldies skolas pavārēm par ļoti garšīgu maltīti!

    Dalībnieku viedokļi par pasākumu:
    Man patika: pilnīgi viss, veidot spēli,  darbs radošās darbnīcas, pērļot, skatīties filmu, zīmēt un krāsot klučus,  klausīties ko stāsta jaunieši, darboties grupās,  spēlēt spēles  un darboties visiem kopā, u.c.

    Pasākumā: iemācījos taisīt rotas, rakstīt spēles noteikumus, krāsot klucīšus, ieguvu prieku un draugus, apguvu jaunas zināšanas, uztaisīju puķītes, novērtēju to, kā centušies šie foršie cilvēciņi, rakstīju, runāju, priecājos, ka esmu šeit, ieguvu jaunu informāciju, iepazinu ar ko nodarbojas biedrība „Mēs- nākotnei”, u.c.

    Projekts man piedāvā: iespēju atpūsties, veidot savus projektus, iespēju radoši izpausties, izveidot kādu lietu, iesaistīties sabiedriskajās aktivitātēs, piedāvā labas iespējas, idejas, izaicinājumus, būt varošiem un darboties, iespēju uzzināt daudz jauna, izvēlēties ko darīt, iespējas nākotnē, sadarbības iespējas, izpausties, daudz ko foršu, u.c.

    Es ļoti vēlētos: piedalīties šajā un citos projektos, lai biežāk būtu šādas nodarbības, lai pasākumi notiktu arī ārā, krāsot klučus, piedalīties organizācijas darbā, lai projekts turpinās ilgi,  lai tā darboties visu laiku, u.c.

    Iegūtas prasmes: es izmantošu mācot citus bērnus, izmantošu nākotnē, jo es iemācījos labāk pērļot, iemācījos krāsot, savādāk un labāk domāt, tagad māku darboties grupu darbā, zinu kā tikt pie sava mērķa un kā  labāk saprasties ar citiem, u.c.

    Ja man būtu iespēja darboties sabiedriskā organizācijā: es iemācītos, to, ko nemāku, iemācītos izteikt savas domas, es noteikti piedalītos ar lielāko prieku, izteiktu jaunas idejas, organizētu pasākumus, izveidotu daudz projektus, gribētu pērļot, palīdzētu citiem bērniem, aktīvi piedalītos, u.c.

    Nodarbību vadītāji: man ļoti patika, viņi bija prasmīgi savā jomā, strādā radoši, baigi foršie, gudri un izdomu pilni, saprotoši un atsaucīgi, fantastiski, izpalīdzīgi, jauki, mīļi, fantastiski, ideāli. Tāpēc, biedrības aktīvistiem es... pateiktu paldies, lai veicas darbā, novēlu visu to labāko, turpināt darbu un būt stipriem, prieku, laimi, būt foršiem un vienmēr aktīviem,  ieteiktu izveidot vēl vairāk aktivitātes, u.c.

    Pasākuma „Mēs>1” dalībnieki Konsuela un Romāns Hiļi - Markosi savā vēstulē biedrībai raksta: „Sākumā mums negribējās iet, jo likās, būs garlaicīgi. Kad sākas pasākums, kļuva ļoti interesanti. Sākumā mēs bijām ieslēgušies sevī, bija neērti, paši neko negribējām darīt, bet tad nāca vadītāji, aicināja darboties un mums ļoti patika. Tā diena mums likās ļoti īpaša. Mums prieks, ka piedalījāmies pasākumā, ja būs iespēja, mēs noteikti apmeklēsim arī citus pasākumus. Mēs ar brāli sākam mīļu paldies par to, ka mūs uzaicināja, un par to, ka bija ļoti interesanti darboties kopā ar jūsu komandu."

     


    Pasākuma komanda

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1450952
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 3 viesi