Galvenā lapa Projektu aktivitātes Aktivitāte Mēs > 1 13_03_12_projekts_3

    Notiks konference projektā par sociālajam riskam pakļauto bērnu un jauniešu atbalstu Limbažu novadā

    Šodien, 13.martā, plkst.13.00 Limbažu 3.vidusskolā notiks konference Eiropas Sociālā fonda projekta „Sociālās atstumtības riskam pakļauto bērnu un jauniešu atbalsta un iekļaujošās izglītības pasākumi Limbažu novadā” ietvaros. Konferencē tiks pārrunātas projektā jau īstenotās un vēl plānotās aktivitātes.

     

    Projekta mērķis ir nodrošināt mācību atbalstu Limbažu novada skolēniem ar mācīšanās problēmām, veicināt piemērotu izglītības un tālākizglītības ceļu piedāvājumu jauniešiem obligātajā izglītības vecumā ar zemām pamatprasmēm, īpaši no trūcīgajām ģimenēm. Projekta mērķa grupas ir arī tie skolēni, kuriem kāds no vecākiem strādā ārzemēs, arī bērni un jaunieši ar speciālām vajadzībām, deviantu uzvedību un jaunās māmiņas obligātās izglītības vecumā, kā arī trūcīgās māmiņas vecumā līdz 25 gadiem, kas mācās vakarskolā.

    Projekta sadarbības partneri ir Katvaru speciālā internātpamatskola, Limbažu Bērnu un jauniešu centrs, biedrība „Mēs - nākotnei”, Limbažu novada sociālais dienests, Nodarbinātības Valsts aģentūras Limbažu filiāle un Limbažu novada pašvaldība.

    Projekta ietvaros darbu uzsākušas pagarinātās dienas grupas 3. vidusskolā un tās struktūrvienībā, kā arī Pāles pamatskolā. Vakarskolas pedagoģiskās korekcijas programmas skolēniem ir iespēja apmeklēt papildus nodarbības vairākos priekšmetos. Pirmās konsultācijas vakarskolā sniegusi karjeras konsultante Ramona Kočāne. Viņa iecerējusi sadarboties arī ar citu skolu pedagogiem, organizēt diskusijas, seminārus par profesijas izvēli, arī profesionālo skolu un izstādes „Skola 2012”apmeklējumus. Limbažu sākumskolā un 3. vidusskolā sadarbībā ar pārējiem pedagogiem strādā skolotāju palīgi. Lādezera pamatskolā, 3. vidusskolā un vakarskolā darbojas sociālie pedagogi, psihologa palīdzību varēs saņemt bērni un jaunieši Pāles un Lādezera pamatskolās, kā arī Limbažos. Aktīvi darbu uzsākusi medmāsa Anda Pormala, kas 3. vidusskolā vadīs tik nepieciešamās pirmās palīdzības nodarbības. Fizioterapeite Agnese Ērmane darbosies ar divām skolēnu grupām, no kurām viena ir Limbažos, bet otrā grupā ir bērni ar speciālajām vajadzībām Katvaru speciālajā internātpamatskolā.

    Notikušas pirmās interešu nodarbības metālapstrādes pulciņā, kokmeistaru klasē, vizuālajā mākslā un florbolā. Otrajā projekta gadā šīs aktivitātes nomainīs Laikmetīgo deju skola un fotografēšanas nodarbības. Praktiskās dzīves prasmes jaunieši varēs apgūt Pavāru skolā un Dzīvesziņu klasē. Katvaru speciālajā internātpamatskolā izveidots „Mini koris – Katvari”. Iecerēta tā uzstāšanās ne tikai Limbažos, bet arī Tilžas speciālajā internātskolā.

    Projekta gaitā jaunajām māmiņām, kas mācās vakarskolā, būs izglītojošas nodarbības un iespēja tikties ar dažādiem speciālistiem. ESF atbalsta arī bērnu pieskatīšanu nodarbību un ieskaišu laikā. Pālē un Katvaros izveidotas neformālās jauniešu grupas, lai motivētu viņus mācībām un karjeras iespējām. Ar šīm grupām darbosies Rita Ģērmane un Astrīda Pauliņa. Par aktualitātēm darba tirgū projekta mērķgrupas informēs NVA Limbažu filiāle. Rosinošus, alternatīvus pasākumus jauniešiem organizēs biedrība „Mēs - nākotnei”. Ņemot vērā, ka 2012. gads Eiropā ir paaudžu sadarbības gads, strādāsim kopā ar novada Sociālā dienestu un projektā iesaistīsim dažādu paaudžu cilvēkus, piemēram, rokdarbu nodarbībās un dzīvesziņu klasē. Vasarās notiks pārgājieni „Izdzīvošanas spēles”, ko vadīs Aizsardzības Ministrijas Jaunsardzes un rekrutēšanas centra 209. Limbažu jaunsargu vienības komandieris kapteinis Māris Skrīvelis.

    Projektā paredzētas arī vasaras nometnes, orientēšanās sacensības, kā arī ekskursijas, kultūras un izglītojoši pasākumi, kādus trūcīgas ģimenes saviem bērniem nevarētu atļauties. Ieplānotas arī alternatīvās mūzikas svētkus, ko visiem projekta dalībniekiem organizēs projekta partneris - Limbažu Bērnu un jauniešu centrs. Turpmākās projekta aktivitāšu norises, kā arī pirmo mēnešu darba rezultāti tiks apspriesti šīs dienas konferencē.

    Projekta ilgs divus gadus, un tā izmaksas 138 550 Ls, ko 100% apmērā finansē ESF.

    Ziņu avots: www.limbazi.lv

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1442541
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 4 viesi