Galvenā lapa 18_04_11_Foto_Atkartoti


    AKTUĀLI JAUNIEŠIEM!


    Valsts aģentūra „Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra” izsludina radošu Foto konkursu „Jaunatne kustībā”

    Konkursa nolikums
    1. Konkursa mērķis: sekmēt jauniešu radošo darbību, aktivitāti un sniegt iespēju jauniešiem mākslinieciski izpausties par tēmu „Jaunatne kustībā”, popularizēt Eiropas Komisijas iniciatīvu „Jaunatne kustībā”.
    2. Konkursa norise
    2.1.Konkursa dalībnieki tiek aicināti iesniegt savas fotogrāfijas par tēmu „Jaunatne kustībā”. Viens dalībnieks var iesniegt ne vairāk kā trīs darbus.
    2.2.Konkurss tiek izsludināts Eiropas Jaunatnes nedēļas ietvaros (norise: 15.-21. maijs). V/a „Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra” (turpmāk – aģentūra) un Eurodesk reģionālie koordinatori lielāku uzsvaru šī gada Eiropas Jaunatnes nedēļas ietvaros liek tieši uz Eiropas Komisijas iniciatīvu „Jaunatne kustībā”, kas ir viena no EK prioritātēm.
    2.3.Fotokonkurss notiek Latvijas novados, kur aģentūras reģionālie koordinatori reģionos izvērtē iesniegtos foto darbus un pēc tam labākos no tiem nosūtīs uz gala izstādi Rīgā, kur būs iespēja cīnīties par labākā darba titulu un simpātiju balvām. 
    2.4.Aicinājums piedalīties konkursā, kā arī konkursa nolikums un pieteikuma anketa ir pieejami mājas lapā www.jaunatne.gov.lv.

    3. Konkursa dalībnieki
    Konkursā drīkst piedalīties ikviens jaunietis (vecumā no 13 līdz 30 gadiem), kurš vēlas sniegt savu skatījumu par tēmu „Jaunatne kustībā”. Konkursā nedrīkst piedalīties aģentūras darbinieki, reģionālie koordinatori, konkursa žūrijas locekļi un citas ar konkursu organizēšanu saistītas personas.
    4. Darbu iesniegšanas termiņš – no 2011. gada 30. marta līdz 2011. gada 28. aprīlim (Limbažu, Alojas un Salacgrīvas novadiem līdz 28.04.2011., plkst.16.00!).
    5. Darbu iesniegšanas kārtība.
    Foto darbs/-i (oriģināli) Alojas, Limbažu un Salacgrīvas novadu teritorijā dzīvojošiem jauniešiem iesniedzami vai pa pastu, adrese: Biedrība „Mēs – nākotnei!”, Robežu 17, Limbaži, LV – 4001, vai personīgi: Limbažu Bērnu un jauniešu centra direktorei A.Šteinbergai, Rīgas ielā 19, Limbaži, LV – 4001. Visi darbi (obligāti!) tiek iesniegti arī elektroniski, nosūtot darbus uz e – pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu , līdz 28.04.2011., plkst.16.00! Konkursa dalībnieki, kuru dzīvesvieta ir ārpus reģionālo koordinatoru pārstāvētajiem novadiem, darbus iesniedz vai nosūta sev tuvākajai reģionālā koordinatora organizācijai vai aģentūrai. Dalībnieki nedrīkst iesniegt vienu un to pašu darbu vairākiem reģionālajiem koordinatoriem vai aģentūrai.

    Iesniegt drīkst vienu līdz trīs melnbaltas un/vai krāsainas fotogrāfijas par tematu „Jaunatne kustībā”. Foto oriģināls/-i iesniedzami 30x45 izmērā, kā arī elektroniski „jpg”, „bmp” vai „gif” formātā pēc iespējās lielākā izšķirtspējā (min. izmērs 800x600 pix). Iesniedzot darbus konkursam, jāpievieno pilnībā aizpildīta pieteikuma anketa (tikai izdrukātā veidā). Vienam iesniegtajam darbam ir paredzēta viena anketa. Ja dalībnieks iesniedz divus vai trīs darbus, tad katram darbam jāpievieno atsevišķa anketa.

    Iesniedzot konkursa darbu/-us, dalībnieki atļauj konkursa rīkotājiem tos izmantot nekomerciāliem mērķiem, kā arī publicēt aģentūras mājas lapā www.jaunatne.gov.lv. Par tālāko foto izmantošanu autors un aģentūra vienojas atsevišķi.

    6. Konkursa darbu vērtēšana. Konkursam iesūtītos darbus apkopo katra reģionālā koordinatora speciāli izveidota žūrijas komisija, kuras sastāvu nosaka reģionālais koordinators. Alojas, Limbažu un Salacgrīvas novadu jauniešu darbus apkopos žūrija sekojošā sastāvā: Ņina Luščenoka, biedrības „Mēs – nākotnei!” valdes priekšsēdētāja, Mārtiņš Aizpurietis, biedrības valdes loceklis, atbildīgais par darbu ar jaunatni, Toms Teicis, biedrības biedrs, Saulcerīte Stepiņa, biedrības valdes locekle, Dace Lāce, Limbažu Bērnu un jauniešu centra interešu izglītības skolotāja, Liene Eglīte – Salacgrīvas novada domes iestādes „Dienas centrs bērniem” vadītāja, jaunatnes lietu speciāliste, Uģis Zvejnieks –Salacgrīva novada „Foto biedrības” pārstāvis; Guna Krūmiņa, Alojas novada Dienas centra vadītāja, Modris Zaķis, Limbažu Jauniešu domes priekššedētājs. Žūrija konkursa darbu izvērtēšanas sapulcē iepazīstas ar iesniegtajiem darbiem un tos izvērtē saskaņā ar darbu vērtēšanas kritērijiem.
    Konkursa uzvarētājs tiek noteikts žūrijas priekšsēdētāja vadībā. Novadu uzvarētāji tiks paziņoti 5. maijā. 1. vietas ieguvēja darbs tiks nosūtīts uz Rīgu dalībai izstādē, kā arī tam būs iespēja cīnīties par galveno balvu.

    7. Darbu vērtēšanas kritēriji:
    -oriģinalitāte,
    -radošums,
    -atbilstība tēmai,
    -mākslinieciskā kvalitāte.

    8. Konkursa balvu fonds
    Galvenā balva – jūras ceļojums 4 personām uz Stokholmu.
    Foto autoriem tiks piešķirtas arī veicināšanas balvas no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā, A/S Tallink Latvija, SIA Multikino Latvia un „Jaunatnes starptautisko programmas aģentūras” par interesantākajām fotogrāfijām.

    Pieteikuma anketa

    Limbažu, Alojas, Salacgrīvas novadu reģionālais koordinātors
    Biedrība "Mēs - nākotnei!"
    Ņina Luščenoka, valdes priekšsēdētāja
    Robežu iela 17, Limbaži, LV-4001
    Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu
    www.meslimbazi.lv

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1451905
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 6 viesi