Galvenā lapa 14_03_10_Jaunatne_Reg_semin

    Biedrības „Mēs – nākotnei!” aktualitātes


    11. un 12. martā Valsts aģentūra „Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra” Rīgā rīkoja apmācību semināru, kurā piedalījās aģentūras reģionālie koordinatori. Seminārā piedalījās arī  biedrības „Mēs – nākotnei!” valdes priekšsēdētāja Ņina Luščenoka un biedrības biedre Sandra Priedīte. Semināra pamattēmas bija programmas „Jaunatne darbībā” aktualitātes, Eiropas Komisijas jaunatnes informācijas tīkla „EURODESK” piedāvātās iespējas mājas lapā www.eurodesk.eu un Eurodesk First Class intraneta apmācība. Noslēdzoties pirmās dienas programmai, dalībnieki iepazīstināja pārējos ar savu pārstāvēto organizāciju un aktualitātēm savā reģionā jaunatnes jomā.

    Otrā diena tika veltīta informācijai par jauniešu iespējām darboties Eiropas līmenī. Eiropas Parlamenta Informācijas biroja pārstāve Jolanta Bogustova pastāstīja par prakses iespējām Eiropas Parlamentā (tuvāku informāciju meklējiet mājas lapā www.europarl.europa.eu) un Eiropas Komisijas „Europa Direct” informācijas centriem Latvijā, kas sniedz dažādu un daudzpusīgu informāciju par Eiropas Savienību. Ārlietu ministrijas pārstāve Vita Timarmane – Moora dalībniekus informēja par ministrijas aktualitātēm 2010. gadā un par iespējām sadarboties ar Eiropas Savienības informācijas punktiem, kas izvietoti Latvijas novadu centrālajās bibliotēkās. Tāpat semināra gaitā dalībnieki uzzināja arī par Akadēmiskās informācijas centra EUROPASS projekta aktualitātēm, par kurām pastāstīja projekta vadītājs Andrejs Kozlovs. EUROPASS mērķis ir  veicināt Eiropas Savienības pilsoņu mobilitāti Eiropā mācību un darba nolūkos – tas sevī ietver Eiropas Savienības un Eiropas Savienības sadarbības valstīs ieviestu vienotu un saskaņotu dokumentu kopumu (CV, Eiropas valodu pase, Eiropas mobilitāte u.c.). Apmācības noslēdzās ar atraktīvu motivācijas stundu - „Kā motivēt jaunieti būt aktīvam reģionā un izmantot Eurodesk piedāvātās iespējas”. To vadīja „Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras” apmācītāju kopas treneris Māris Resnis. Dalībnieki apsprieda galvenos iemeslus, kāpēc jauniešiem trūkst motivācijas darboties dažādās organizācijās kā brīvprātīgajiem un kādos veidos motivāciju varētu veicināt.
    Biedrība „Mēs – nākotnei!” aicina visus jauniešus būt aktīviem savā pilsētā, ciemā, novadā un atgādina, ka „Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra” programmas „Jaunatne darbībā” ietvaros dod iespēju rakstīt un iesniegt iniciatīvas, apmaiņas un citus projektus dažādās jomās, lai iegūtu finansējumu, ikvienam jaunietim. Tuvāku informāciju par projektu nosacījumiem un projektu rakstīšanas vadlīnijas var atrast aģentūras mājas lapas www.jaunatne.gov.lv sadaļā „Raksti projektu” vai, rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu . Aicinām jauniešus ķerties klāt pie projektu izstrādes un projektu konkursam iesniegt tos 1.aprīlī! Rakstiet mums, jautājiet, mēs sniegsim atbalstu to izstrādē!
    Tāpat biedrība informē jauniešus, vecākus un citus interesentus, ka biedrības biedri – jaunieši ir sākuši darbu pie SOROSA FONDS – LATVIJA atbalstītā projekta „Limbažu novada jaunatnes politikas attīstības (darbības) programmas 2010.-2013.gadam izstrāde” īstenošanas. Aicinām jauniešus, kas vēlas piedalīties projekta īstenošanā, vadīt darba grupu darbu, rakstīt  mums uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu . Īpaši aicinām uz sadarbību skolēnu pašpārvalžu un NVO līderus, kā arī jauniešus vecumā līdz 25 gadiem.

    Biedrības „Mēs – nākotnei!” biedre, Sandra Priedīte


     

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1451304
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 13 viesi