Galvenā lapa 2017_01_16_Erasmus+ projekti

    “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektiem un to atbalstam 2017. gadā pieejami 3 571 846 eiro

    Tas ir teju par miljons eiro vairāk nekā pērn. Vislielākais finansējuma pieaugums paredzēts tieši Eiropas Brīvprātīgā darba projektu īstenošanai. Saskaņā ar “Erasmus+” programmas vadlīnijām projektu pieteikumu iesniegšanas konkursi 2017. gadā notiks trīs reizes: līdz 2. februāra, līdz 26. aprīļa un līdz 4. oktobra plkst. 13:00 pēc vietējā laika. Tīmekļa vietnē www.jaunatne.gov.lv jau pieejamas projektu elektroniskās pieteikumu veidlapas latviešu un angļu valodās.
    Jauniešu apmaiņas projekti (angļu valodā)
    Jauniešu apmaiņas projekti (latviešu valodā)
    Eiropas Brīvprātīgā darba projekti (angļu valodā)
    Eiropas Brīvprātīgā darba projekti (latviešu valodā)
    Jaunatnes darbinieku mobilitātes projekti (angļu valodā)
    Jaunatnes darbinieku mobilitātes projekti (latviešu valodā)
    Stratēģiskās partnerības projekti jaunatnes jomā (angļu valodā)
    Strukturētais dialogs: jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju tikšanās (angļu valodā)
    Strukturētais dialogs: jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju tikšanās (latviešu valodā)
    Pieteikuma veidlapas Stratēģiskajiem Eiropas Brīvprātīgā darba projektiem būs pieejamas 2017. gada sākumā.
    Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra informē, ka 2017. gads ir jau ceturtais gads programmas “Erasmus+” ciklā, kas kopumā ilgst no 2014. līdz 2020. gadam. Programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” ietvaros jauniešiem vecumā no 13 līdz 30 gadiem, jaunatnes darbiniekiem un citām personām, kas iesaistītas darbā ar jaunatni, sadarbojoties ar ārvalstu partneriem, ir iespēja iegūt jaunas zināšanas, prasmes un pieredzi, pašiem veidojot un īstenojot projektus.
    Programmā “Erasmus+: Jaunatne darbībā” ir iespējams īstenot projektus trīs pamatdarbībās: pirmā – “Personu mobilitāte mācību nolūkos” (mobilitātes veids “Jauniešu apmaiņas”,  ”Eiropas Brīvprātīgais darbs”, “Stratēģiskais Eiropas Brīvprātīgais darbs”, “Jaunatnes darbinieku mobilitāte”); otrā – “Stratēģiskās partnerības jaunatnes jomā”; trešā – “Strukturētais dialogs: jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju tikšanās”.
    Vēršam uzmanību, ka 2017. gadā ir izmaiņas 2. pamatdarbības projektu iesniegšanas termiņos: Stratēģiskās partnerības inovāciju atbalstam – līdz 26. aprīļa plkst. 13:00 pēc vietējā laika; Stratēģiskās partnerības labas pieredzes apmaiņas atbalstam (t.sk., Starptautiskās jauniešu iniciatīvas) – līdz 2. februāra un 4. oktobra plkst. 13:00 pēc vietējā laika.
    Pirmais projektu konkurss – līdz 2. februārim
    Šī gada pirmajā “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu konkursā (līdz 2017. gada 2. februāra plkst. 13:00) Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrai tiešsaistē var iesniegt projektu pieteikumus šādos projektu veidos: Jauniešu apmaiņas, Eiropas Brīvprātīgais darbs, Jaunatnes darbinieku mobilitāte, Stratēģiskās partnerības projekti labas pieredzes apmaiņas atbalstam, kā arī Strukturētā dialoga: jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju tikšanās projekti.
    2017. gada pirmajā projektu konkursā pieejamais finansējums:
    1. pamatdarbībā (Jauniešu apmaiņas projektiem, Eiropas Brīvprātīgā darba projektiem, Jaunatnes darbinieku mobilitātes projektiem) 768 903,30 eiro.
    2. pamatdarbībā (Stratēģiskās partnerības projekti jaunatnes jomā) 97 979,87 eiro.
    3. pamatdarbībā (Strukturētais dialogs: jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju tikšanās projektiem) 35 969,34 eiro.
    Par pieteikšanos “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektiem
    Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras tīmekļa vietnē www.jaunatne.gov.lv (sadaļā “Erasmus+” izvēlētā projektu veida apakšsadaļā “Dokumenti”) pieejamas programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu elektroniskās pieteikuma veidlapas latviešu un angļu valodās, kas nepieciešamas 2017. gada 2. februāra projektu konkursam.
    Par atbalsta iespējām
    Lai veiksmīgi sagatavotu un iesniegtu projekta pieteikumu līdz nākamajam projektu konkursam – 2. februārim – aicinām konsultēties ar aģentūras darbiniekiem.
    Ja, rakstot projektu pieteikumus, rodas papildus jautājumi, droši izmanto Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras sniegtos atbalsta pasākumus: konsultācijas (elektroniski/klātienē); “atvērtās otrdienas” (katra mēneša pēdējā otrdiena no plkst. 9:00 līdz plkst. 16:00); informatīvos pasākumus un starptautiskās apmācības (par aktuālajām apmācībām un pasākumiem seko līdzi informācijai www.jaunatne.gov.lv).
    Šī gada pirmais informatīvais seminārs par “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu iespējām 2017. gadā notiks jau 12. janvārī no plkst. 10:00 līdz plkst. 16:00 viesnīcā “Bellevue Park Hotel Riga” (Slokas ielā 1, Rīgā). Lai pieteiktos semināram, aicinām zvanīt uz tālr. nr. 67356247.
    Programma „Erasmus+” sniedz iespēju darboties neformāli, veidot un īstenot projektus starptautiskā līmenī, sadarboties ar citu valstu jauniešiem, iegūt nozīmīgas prasmes un iemaņas, attīstot jaunatnes jomu Eiropā un Latvijā. Programmas mērķis ir veicināt Eiropas pilsonības apzināšanos un iesaistīt jauniešus Eiropas nākotnes veidošanā.
    Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par programmas “Erasmus+” īstenošanu Latvijā, savukārt Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra  nodrošina  programmas ieviešanu. Par projektu konkursiem jaunatnes jomā vairāk var uzzināt www.jaunatne.gov.lv sadaļā „Erasmus+”. Savukārt par izglītības un mācību jomas projektiem - www.viaa.gov.lv sadaļā „Erasmus+”.
    Informāciju sagatavoja:
    Kintija Bulava
    Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras
    Komunikācijas daļas vecākā referente
    Tālr.nr. 67356247
    e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

    Ziņu avots:www.jaunatne.gov.lv

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1442544
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 2 viesi