Galvenā lapa Projektu aktivitātes Nāc, pielaiko profesiju! 2016_05_25_Ladezers

    Šodien „Jaunie uzņēmēji” Lādezerā PIELAIKOJA PROFESIJU

    Šodien, 25.maijā, biedrība „Mēs nākotnei” aktīvisti

    Sabīne Timermane, Sabīne Namniece, Marīja Vītola, Ņina Luščenoka, un jaunieši – brīvprātīgie Adele Korba un Līga Vikse  projekta „Nāc, pielaiko profesiju!” ietvaros viesojās Lādezera pamatskolā.
    Projekta organizētājiem bija prieks par jauniešu ieinteresētību un atsaucību. Jo, sākotnēji, uzsākot aktivitāti, piedalījās plānotie 20 jaunieši, taču ik pa brīdim zāles durvis pavēra arī citi interesenti, no kuriem vairāki pievienojās un iesaistījās notiekošajā.
    Tā kā projekta mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par iesaistīšanos darba tirgū apgūstot jaunās zināšanas, prasme un iemaņa, pirms praktisko nodarbību sākuma, aicinājām katru dalībnieku iepazīstināt ar savu šī brīža sapņu profesiju, papildinot to ar savām rakstura īpašībām, kuras noteikti būtu nepieciešamas darba veikšanai. Protams, neizpalika arī ieskatīšanās darba likumdošanā, ar kurām jauniešus iepazīstināja projekta vadītāja Ņina Luščenoka. Iepazīstinot jauniešus ar viņu tiesībām un arī iespējām stājoties darbā jau no 13 gadu vecuma. Par vasaras darba iespējām, ko piedāvā Nodarbinātības Valsts aģentūra, pastāstīja biedrības brīvprātīgā Sabīne Timermane, kura  šobrīd iziet praksi aģentūrā.
    Lai attīstību praktiskās iemaņas un prasmes, kāda produkta veidošanā „topošie uzņēmēji” aktīvi darbojas dažādās darbnīcās.
    Radošo darbnīcu mērķis ir gan attīstīt pacietību un izdomu, kas nepieciešamas jebkuram jaunajam uzņēmējam, gan arī iemācīties izgatavot potenciālo uzņēmuma produktu. Vadīt darbnīcu darbu iesaistījās biedrības jaunieši – brīvprātīgie: Sabīne Timermane, Sabīne Namniece, Adele Korba un Līga Vikse. Kopā ar jauniešiem tika gatavoti foto rāmīši no kompaktdisku vāciņiem, un pīti atslēgu piekariņi, kas prasīja gan laiku, gan pacietību. Jāteic, ka Lādezera pamatskolas skolēni bija ļoti ieinteresēti paveikt savu darbiņu kvalitatīvi, un pēc iespējas ātrāk, lai iesaistītos arī citās aktivitātēs. Viņi savā starpā jutās ļoti brīvi un bez papildus pamudinājuma devās palīgā cits citam, kad paši bija savu darbiņu padarījuši un iemācījušies.
    Par veselīgu dzīves veidu, veselīgā uztura lietošanu, kā arī par pirmās palīdzības sniegšanas prasmju apguvi nodarbību jauniešiem vadīja medicīnas māsiņa Marija Vītola. 
    Kad nodarbības bija beigušās un visi „par labi padarīto darbu” tiesāja  Maiznīcas Lielezers izcepto kliņģeri, smalkmaizītes, vairāki no jauniešiem izmantoja iespēju un neformālā gaisotnē uzrunāja brīvprātīgos, ar vēlmi noskaidrot, kur viņi mācījušies un ko dara ikdienā. Aizpildot pasākuma izvērtēšanas anketas, kā arī  diskusijas laikā izvērtējot pasākuma norisi, visi jaunieši atzina, ka diena pavadīta aizraujoši un iegūtās zināšanas un prasmes ir vērtīgas un vajadzīgas jauniešu turpmākā dzīvē, veidojot karjeru.
    Ņemot vērā, ka biedrība ar saviem projektiem katru gadu ciemojas Lādezera pamatskolā, vairāki no jauniešiem uzrunāja biedrības vadītāju, par jauniem- ”topošiem” projektiem, par iespēju piedalīties. Aicināja biedrības aktīvistus braukt biežāk „ciemos”.

    „Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros”

    Projekta darba grupas vārdā, Līga Vikse

     

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1451538
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 3 viesi