Galvenā lapa Projektu aktivitātes Soli pa solim uz sadarbību! 2015_10_25_nosl_projekts

    Ir tikai jāgrib, tad viss izdosies!

    23. oktobrī Limbažu Bērnu un jauniešu centrā visas dienas garumā biedrība "Mēs- nākotnei" rīkoja Limbažu novada pašvaldības atbalstītā projekta "Soli pa solim uz sadarbību" noslēguma pasākumu. Šajā projektā bija iesaistījušies novada visu pagastu un Limbažu pilsētas jaunieši, tostarp Katvaru pagasta jaunieši un mazpulcēni. Projekts veicināja 7 pagastu un pilsētas jauniešu aktivitātes veselīga dzīvesveida popularizēšanā, aizraujošas, interesantas aktivitātes ar radošu pieeju, sadarbību.

    Katvaru pagasta jaunieši un 178. Pociema mazpulka dalībnieki šī lielā projekta ietvaros aizvadītajā vasarā darbojās projektā "Mācāmies pērļot, mācāmies sadarbību". Nodarbību vadītāja Ilze Zaķe mums iemācīja no pērlītēm darināt rotaslietas- auskarus, gredzenus, piespraudes, kaklarotas. Projekta noslēguma pasākumā Limbažos mūsu jauniešus un mazpulcēnus pārstāvēja Diāna Lele, Madara Donska, Terēze Motte-Štelce, Aleksa Spandega, Elvita Dukule, Sintija Vizla, Līva Lūkina. Laura Brīdiņa parstāvēja gan Pociema mazpulcēnus, gan Umurgas pamatskolu. Kopā ar jauno paaudzi bija Pociema bibliotēkas vadītāja Rota Donska un mazpulka vadītāja Edīte Melne. Vispirms Bērnu un jauniešu centra zālē izstādē izlikām sava projekta gala rezultātu- pašu rokām darināto skaistumu- rotaslietas. Pasākums sākās ar biedrības "Mēs- nākotnei" valdes priekšsēdētājas Ņinas Luščenokas pārskata ziņojumu par projektā paveikto. Ņinas kundze par jauniešu veikumu bija ļoti gandarīta.Viņu aizraujošos darbus redzējām un dzirdējām prezentācijās. Nekas neatkārtojās, katrs pagasts bija darījis ko citu. Mūsu projektu pārliecinoši prezentēja jauniete Diāna Lele. Diāna ikdienā strādā Katvaru pagasta pārvaldē par sekretāri. Noskatoties un noklausoties visu pagastu un Limbažu pilsētas prezentācijas, man personīgi gribas teikt: Jaunieši ir malači! To atzina arī Ņinas kundze un Limbažu novada pašvaldības Domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers. Ņina Luščenoka ar Pateicības rakstiem un balvām pateicās pašiem čaklākajiem jauniešiem, kā arī projektu koordinatoriem. No mūsējiem suminājumus saņēma Diāna Lele, Terēze Motte- Štelce, Lauma Sūkule, Rota Donska un Edīte Melne. Man ļoti patika Didža Zemmera sacītie vārdi:- Ir tikai jāgrib, tad viss izdosies!Pasākuma dalībniekus aizkustināja Santas, Madaras un Mārtiņa muzikālie priekšnesumi. Starp Madaras izpildītajām dziesmām skanēja arī "Nekur nav tik labi kā mājās" Todien izjutām gandarījumu un prieku par savu novadu, par tik pārdomātu pasākumu. Gulbenes jauniešu centra vadītāja Jana Kalniņa klātesošajiem spilgti parādīja, kādam jābūt jauniešu līderim- Aizrautīgam, pašpārliecinātam, atraktīvam. Jana jauniešiem vadīja nodarbību "Esi brīvs!"
    Četrās radošajās darbnīcās jaunieši mācījās gatavot dekorus un apsveikuma kartītes. Bija padomāts arī par siltām pusdienām. Tā kā guvām daudz pozitīvu emociju. Pirms došanās mājup biedrībai "Mēs- nākotnei" pasniedzām kastīti ar pašu gatavotām rotaslietām Ziemassvētku Labdarības projektam.
    Pateicamies sava pagasta pārvaldes laipnajam šoferītim Raivo. Pēc pasākuma Limbažos, pateicoties Raivo, mazpulcēni varēja nokļūt arī uz saviem klases vakariem Umurgas pamatskolā.
    Liels PALDIES biedrībai "Mēs- nākotnei" par kopā realizēto projektu un Limbažu novada pašvaldībai par finansējumu. Par kolosālo sadarbību mūsu pateicība arī Pociema bibliotēkas vadītājai Rotai Donskai. Oktobra mēnesī savās tēva mājās- Pociema "Ķaukuļos" ciemojās trimdas tautietis Marsels Kārkliņš no Litlrokas pilsētas Amerikā. Arī šoreiz Marsela kungs iepriecināja mazpulku, varēsim arī turpmāk katram pasākumam sagādāt cienastiņu. Tas ir tik mīļi un sirsnīgi!30. oktobrī klāsim svētku galdu dzimšanas dienas gaviļniekiem. Lai visiem mazpulcēniem jauks rudens brīvlaiks!
    Edīte MELNE, 178. Pociema mazpulka vadītāja

     

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1442533
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 3 viesi