Galvenā lapa Projektu aktivitātes Soli pa solim uz sadarbību! 2015_06_17_Pociems_perlosana_2

    Katvaru pagastā mazpulcēni un jaunieši darina rotaslietas

    17. jūnijā Katvaru pagasta jauniešiem un 178. Pociema mazpulka dalībniekiem sākās projekts "Mācāmies pērļot, mācāmies sadarboties".

    Nodarbības notiek Limbažu biedrības "Mēs - nākotnei" projektā "Soli pa solim uz sadarbību" ar Limbažu novada pašvaldības atbalstu, un tajā savas aktivitātes rīko visu pagastu jaunieši. Katvaru pagastā projektu vada aktīvā jauniete Lauma Sūkule un bibliotēkas vadītāja Rota Donska.
    Sešās nodarbībās tā dalībnieki talantīgās rokdarbnieces Ilzes Zaķes vadībā mācīsies no pērlītēm gatavot dažādas rotaslietas, tādējādi apgūstot pērļošanas pamatus.  Pirmajā nodarbībā projekta dalībniekus sveica un izdošanos vēlēja biedrības "Mēs - nākotnei" valdes priekšsēdētāja Ņina Luščenoka.
    Pēc tam nodarbību vadītāja klātesošos iepazīstināja ar pērļošanas pamatiem. Tad visi ķērās pie gredzenu un piespraužu gatavošanas. Mazpulcēni un jaunieši darbojās ar lielu degsmi un ieinteresētību. Prieks darboties kopā un apgūt jaunas prasmes bija liels. Varēja just, ka šis projekts pagasta bērniem un jauniešiem ir priecīgs notikums. Jau pirmajā reizē tika radīti skaisti darbiņi. -Malači! Man ir liels prieks par tik čakliem skolnieciņiem,- sajūsmināta bija Ilze Zaķe. Savukārt uzņēmīgā jauniete Lauma Sūkule sacīja:- Šai nodarbei, tāpat kā visiem rokdarbiem, ir vajadzīga liela pacietība. Rokdarbu darināšana man nav sveša lieta, jo ar tiem aizraujas mana māmiņa. Man pašai šķiet, ka arī man pacietības pietiks. 

    Man kā mazpulka vadītājai gribas uzteikt un paslavēt visus projekta dalībniekus. Jau pirmajā nodarbībā burvīgi darbiņi izdevās mazpulcēniem Laurai Brīdiņai, Nikolai Siņicai, Emīlijai Purnei. Martai Pētersonei, Elvitai Dukulei, Andrim Puriņam, Dānielam Ķīkulim un pārējiem bērniem- Aleksai Spandegai, Agnesei Briedei, Sintijai Vizlai, Terēzei Mottei-Štelcei, kā ari jauniešiem Diānai Lelei, Laumai Sūkulei, Aijai Čomoļakai, Ievai Kalniņai, Aigaram Kociņam un Pociema pasta priekšniecei Andai Lusei, bibliotekārei Rotai Donskai. Laukos bērniem un pusaudžiem pietrūkst iespēju saturīgi pavadīt brīvo laiku. Šis projekts vasaras garajā brīvlaikā ir nācis tieši laikā.

    Esam ļoti pateicīgi Ņinai Luščenokai un Limbažu novada pašvaldībai, tāpat mūsu lieliskajai bibliotekārei Rotai par ieinteresētību savā pagastā padarīt bērnu un pusaudžu brīvo laiku saturīgāku.  Projekts noslēgsies 7. jūlijā ar izstādi Pociema bibliotēkā. Nākamā nodarbība - jau 19. jūnijā. 

    Informāciju sagatavoja:
    Edīte Melne
    178. Pociema mazpulka vadītāja

     

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1442583
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 4 viesi