Galvenā lapa Projektu aktivitātes Soli pa solim uz sadarbību! 2015_05_28_L3vsk_aktivit


    Notikusi aktivitāte „Esi aktīvs, esi vesels!” projekta „Soli pa solim uz sadarbību!” ietvaros

    28.maijā  Limbažu 3.vidusskolā un tās apkārtnē  notika biedrības „Mēs – nākotnei!”

    projekta „Soli pa solim uz sadarbību!” aktivitāte „Esi aktīvs, esi vesels!”. Ievērojot bērnu, jauniešu vēlmes un vajadzības,  aktivitātes plānošanā, organizēšanā un vadīšanā iesaistījās Limbažu 3.vidusskolas Skolēnu parlaments, Ekopadome, biedrības „Mēs – nākotnei!” jaunieši  - brīvprātīgie un Limbažu 3.vidusskolas struktūrvienības jaunieši un skolotāji. 
    Aktivitāte mērķis bija veicināt  bērnu un jauniešu savstarpējo sadarbību, veicināt izpratni par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Aktivitātes „Esi aktīvs, esi vesels! „ norises laikā, tās dalībnieki piedalījās orientēšanās spēlē skolas apkārtnē, meklēja kontrolpunktus,  atpazina norādītos orientierus. Kontrolpunktus un trasi  rūpīgi izplānoja sporta skolotājs Jānis Skuja.
    Skolēni aizrautīgi pārbaudīja savas zināšanasgan par cilvēka organismu, gan  prasmes pirmās palīdzības sniegšanā. Vairāk nekā 200 dalībnieki no 1.-8. klasei darbojās radošās, sportiskās  un vides jautājumos izglītojošās stacijās. Skolēni varēja daudzveidīgi izpausties, pielietojot savas teorētiskās un praktiskās zināšanas, gan arī meklējot radošu pieeju uzdevumu izpildē. 10.-11.klašu audzēkņi un biedrības „Mēs – nākotnei!” brīvprātīgie ļoti atbildīgi novadīja 18 darbnīcas, tā pārliecinoties par savām labajām komunikācijas un organizatoriskajām prasmēm sadarbojoties ar jaunākā vecuma skolasbiedriem. Jaunākā  vecuma skolēni aizrautīgi darbojās visās darbnīcās, bet visilgāk pakavējās mākslas darbnīcā „Sveicināta, vasariņa!”, kur tika apgleznoti papīra šķīvīši. Pusaudži uzmanīgi ieklausījās medmāsas Andas Pormales pamācībās kā sniegt pirmo palīdzību traumu gadījumos, līdz iespējams nokļūt pie ārsta vai sagaidīt ātro palīdzību, sarežģītāk bija noteikt koka vecumu, augstumu, noteikt koka sugu pēc mizas, veikli varēja sašķirot atkritumus, telts celtniecībā vajadzēja likt lietā komandas sadarbības prasmes.
    Sportiskais un radošais pasākums papildināja Limbažu 3.vidusskolas  aktivitātes Ekoskolu programmā  par veselīgu, aktīvu un „zaļo” dzīvesveidu un tā popularizēšanu skolēnu un jauniešu vidū. Noslēgumā, katra komanda saņēma sertifikātu par aktīvu līdzdarbošanos veselīga dzīvesveida popularizēšanā un izpratnes veicināšanā.
    Izvērtējot pasākumu, dalībnieki atzina, ka diena organizatoriem bija izdevusies, jo precīzi bija izplānota dalībnieku plūsma, sagatavotas atšķirīgas stacijas,  gan liela nozīme bija labajiem laika apstākļiem. Skolēni turpmāk labprāt piedalītos līdzīgos projektos, par mūziku, par uzņēmējdarbību, par medicīnu, par dabas izpēti, par sportu.
    Paldies biedrības „Mēs – nākotnei!” valdes priekšsēdētājai Ņinai Luščenokai par ierosmi līdzdarboties un projekta aktivitātes finansētājiem Limbažu novada domei, kas nodrošināja iespējas realizēt radošo un sportisko dienu!

    Daiga Rudzīte
    Projekta  aktivitātes  koordinatore Limbažu 3. vidusskolā

    Meklē info arī:

    https://www.facebook.com/mes.nakotnei

    https://twitter.com/Mes_nakotnei

     

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1442435
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 7 viesi