Galvenā lapa Projektu aktivitātes Step in Europe with music 2014_07_14_noslegunms_atskaites

    „ Step in Europe with music’’ noslēdzas...

    No 21.līdz 30 martam norisinājās projekts ‘’ Step in Europe with music’’ viesu mājā ‘’Smēdes’’, kurā piedalījās 26 jaunieši no Spānijas, Bulgārijas, Grieķijas un Latvijas.

    Projekta mērķi: veicināt sadarbību ar citu valsts jauniešiem ar mūzikas  un kultūras palīdzību, tā iepazītos  ar citu tautu kultūrām un mākslu, jauniešu vidū attīstīt radošumu,  sadarbības un komunikācijas prasmes komunicējot ar jauniešiem angļu valodā.
    Projekta laikā mēs iepazinām ar citu tautu kultūru, kā arī papildinājām savas zināšanas un prasmes angļu valodā, kā arī mācījāmies frāzes spāņu, bulgāru un grieķu valodā. Projekta laikā pārrunājām mūzikas stilus un gaumes, pēc tam veidojām netradicionālos mūzikas instrumentus paši savām rokām. Darbojoties starptautiski apvienotajās grupās veidojām dziesmu vārdus, kā arī komponējām mūziku izmantojot pašrokām taisītos, netradicionālos intrumentus, kā arī piesaistītos citu tautu netradicionālos instrumentus. Brīvo laiku mēs pavadījām spēlējot saliedēšanās aktivitātes un pārādot latviešu mākslu un kultūras tradīcijas, apmeklējām Limbažu bērnu un jauniešu centru, kur projekta dalībnieki varēja radoši izpausties Ingrīdas Žagatas keramikas dārbnīcā, pie Intas Kalniņas un Taisas Arumas aplūkojot teātra, TDK Katvari deju kolektīva kostīmu garderobi. Iepazināmies ar jauniešu iespējām darbojoties Limbažu mākslas un mūzikas skolā, kurā mēs baudījām nelielu koncertu. Projekta dalībnieki varēja izmēģināt dažādus mūzikas instrumentus. Dalībniekiem bija iespēja iepazīties arī ar Valmieras mākslas un kultūras objektiem, iepazīsties Radio Skonto ierakstu studiju, slidojot varēja veidot pirmos muzikālos soļus uz ledus un vairumam projekta dalībniekiem, tā bija pirmā pieredze, tāpēc uz ledus parādījās saliedēšanā, kur viens otru mācīja un cits citam palīdzēja apgūt slidošanas prasmes. Vakaru noslēdzām ar augstas klases koncerta baudīšanu Valmieras džeza parkā. Tā bija lieliska iespēja mums visiem baudīt lielisku džeza koncertu. Pēc mūsu sadarbības partneru lūguma iepazīties ar Latvijas kūltūras un mākslas objektiem, iekļāvām projektā braucienu uz Rīgu, kur izbaudījām ES Kultūras un mākslas galvas pilsētas mākslu, arhitektūru, u.c.
    Mēs katru dienu radoši darbojāmies, lai sasniegtu projekta mērķi, kas mums lieliski izdevās, katra grupa izvedoja savu dziesmu, par katras grupas izveidotiem tematiem, kā arī tapa kopēja dziesma, kura kļuva par mūsu projekta himnu, tās temats bija par kopēju draudzību un par mieru un drošu nākotni mūsu bērniem. Projekta laikā ar netradicionālo pieeju tika izveidots videoklips gan par projekta saturu, gan par partneriem šķietami svarīgu tēmu. Veidojot videoklipu mēs ciešāk saliedējāmies un izjutām viens otru ciešāk kā lielisku komandu.
    Projekta noslēgumā, mēs prezentējam savus rezultātus, dziedājām dziesmas, un svarīgākais, izvērtējam visi kopā padarīto, kas mums izdevās un kas nē,  bet mūsuprāt, izdevās viss ļoti labi, jo tās bija pirmais projekts, un mūsu pirmā pieredze.
    Mēs visi kopā plānojam jau jaunus projektus, lai varētu arī turpmāk darboties un sadarboties. Bija ļoti skumji šķirties no draugiem, bet cerība tikties atkal, mūs visus iedvesmoja jauniem darbiem un projektiem.

    Pēc projekta, organizējām projekta rezultātu izplatīšanas un izmantošanas aktivitātes Limbažu un Alojas novadu skolās, apkopojam dokumentus un rakstījām atskaites, un tas bija ļoti ļoti grūti:) Par aktīvu darbu, no biedrības saņemam pateicības rakstus, dāvanas, kā arī sertifikātus, tas ir lieliski!

    Projekta komandas dalībnieki Silvija Borisova, Īrisa Tekenberga un Saulcerīte Tomsone

    “Šis projekts finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija [paziņojums] atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.”

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1448254
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 4 viesi